Natuurhistorisch Museum toert door de stad op zoek naar Rotterdamse stemmen voor hun dieren

Voor de nieuwe tentoonstelling Het beest in ons zoekt het Natuurhistorisch Museum  Rotterdammers die de ‘stemmen’ van de dieren willen inspreken. Om iedereen een kans te geven staat de bus met daarin de mobiele opnamestudio deze maand op tien plekken in de stad. Wij nemen een kijkje op het Annie M.G. Schmidtplein in Charlois.

“Ik heb zojuist de jaguar ingesproken”, vertelt een van de voorbijgangers enthousiast. “Ik werd aangesproken door de organisatie, en ik wilde gelijk meedoen. Ik kom zelf ook uit het Amazonegebied, dus dit dier past perfect bij mij!” Andere Rotterdammers zijn speciaal hiervoor naar het plein gekomen. “Ik zag een advertentie en ik besloot langs te fietsen.”

Schelpdieren, vossen, een octopus of een luiaard: er zijn allerlei dieren te kiezen. In totaal zijn er vijfentwintig soorten, die allemaal een stemacteur nodig hebben. “Deze opname is eigenlijk een test,” vertelt Imani Gonçalves. “De mensen die worden uitgekozen worden gevraagd om het dier uiteindelijk officieel in te spreken in het Natuurhistorisch Museum zelf.”