Natuurstad geeft Rotterdamse schoolpleinen een natuurtuin

Rotterdamse basisscholen kunnen zich opgeven bij Natuurstad. De organisatie heeft een actie gestart voor de scholen om een gratis Voedselbosje te winnen. Dit jaar viert Natuurstad dat zij al 100 jaar Schooltuinieren in Rotterdam, daarom hebben zij van het IVN een Voedselbosje cadeau gegeven en dit willen zij doorgeven.

Kinderen leren door de Voedselbosjes de waarde van duurzaamheid, natuur en gezonde voeding kennen. Scholen kunnen zich tot 17 juli 2020 aanmelden om mee te doen met het winnen van een Voedselbosje voor op het schoolplein. Een Voedselbosje is een soort moestuin. Het heeft een omvang van 30 vierkante meter en bestaat uit 20 tot 25 soorten planten, struiken en bomen in een aantal lagen. In totaal zijn er dertig aanmeldingen van scholen over heel Rotterdam. Betreft de aanmeldingen kunnen scholen zichzelf opgeven door een formulier in te vullen en op te sturen naar Natuurstad. In november wordt het Bosje geplant in de gekozen school.

“Wij willen iedereen een Voedselbosje geven. Dit is echt cliché maar jong geleerd is oud gedaan, want kinderen leren hier veel van”, zegt Ilse Boom. Er is weinig groen te zien in de stad. Natuurstad zet zich in voor het milieu en natuur in Rotterdam, om zo meer groen te zien. “De kinderen zijn weg van de natuur, omdat we in de stad leven.” Basisscholen kunnen elk schooljaar een nieuwe Schooltuin programma gratis aanschaffen voor groep zes en zeven scholieren.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat