Nederlanders gokken massaal illegaal online

Bijna 2 miljoen Nederlanders gokken online zonder wettelijke bescherming. Dit kwam uit een onderzoek van Motivaction dat in 2018 is uitgevoerd in opdracht van Holland Casino. De illegale goksites lijken niet te verdwijnen. Sterker nog het probleem lijkt alleen maar toe te nemen.
Het is in Nederland wettelijk niet toegestaan om een gokwebsite aan te bieden. Toch gebeurt het veel. De Wet op de Kansspelen houdt geen toezicht online. Hierdoor is er online geen grip op het tegenhouden van het online gokken. De Tweede Kamer ging twee jaar geleden akkoord met een mogelijk nieuwe wet die online gokken moet legaliseren, maar met deze wet is nog niks gebeurd.

De online gokmarkt is welgeteld 600 miljoen per jaar waard. In Nederland spelen in 2018 1,8 miljoen mensen weleens een kansspel online, tegen betaling. De cijfers laten een stijging van twintig procent zien ten opzichte van 2016. Erwin Lambaart, CEO van Holland zegt hierover het volgende; “Steeds meer Nederlanders spelen tegen betaling online. Terwijl er voor deze spelers wettelijk niets geregeld is. De meeste spelers beseffen niet dat ze volkomen illegaal en zonder enige wettelijke bescherming spelen”.

Gok jij weleens online? Het probleem van de illegale online goksites is niet nieuw. Wij vroegen de Rotterdammers eerder of zij wel eens deelnemen aan online kansspelen. Bekijk de video hieronder.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter