Nederlands eerste dance league van start in Rotterdam

Wie zondag niet aan het dansen was in Villa Thalia, aan de Kruiskade, viel een beetje uit de toon. Terwijl het niet eens een officiële clubavond was. Het was de eerste editie van de Dutch Dance League.
De league is een echte, grootschalige, competitie op gebied van dans. Het competitiesysteem is te vergelijken met die van de Champions League, behalve dan dat deelnemers individueel beginnen en later in een team worden geplaatst bij mensen die ze misschien niet eens kennen. Ze hebben dan een halve week de tijd om zich voor te bereiden op de voorrondes en de finales.

Een van die deelnemers is Akif Dalkiran, voor wie breakdancen een passie is. volgens Akif is dit evenement uniek. “Er zijn natuurlijk wel battles, maar dan is het vaak één avond, je doet één battle en je wint of verliest. Maar hier heb je echt meerdere kansen om te laten zien wat je kunt. Als het een keer niet goed gaat heb je altijd nog een andere ronde om je te bewijzen”.

De competitie duurt in totaal een week en meer dan honderd deelnemers meldden zich deze eerste editie aan. In totaal kwalificeerden 42 dansers zich en werden vervolgens ingedeeld in 6 groepen..

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter