Nederlands en Rotterdams ontwerp in Hillegersberg

Paulien de Booy stond tot anderhalf jaar geleden aan het hoofd van de Rotterdamse mode-academie en vond dat er een platform moest komen voor jonge Nederlandse en Rotterdamse designers. Daarmee was Platform 104 geboren, een winkel in Hillegersberg waar 90% van de aanwezige producten van Rotterdamse makelij is.

De winkel bestaat vrijwel enkel en alleen uit Rotterdamse producten, maar dat is niet de enige eis die eigenaresse Paulien stelt aan alle designers: “Het moet in Nederland geproduceerd zijn, ik wil niet dat er kinderhandjes aan hebben gezeten en wil dat producten op een duurzame en eerlijke manier worden gemaakt”.

Vooralsnog is het een succesvolle formule, want designers staan te trappelen om zich bij Paulien aan te melden. Eén van deze designers was Patricia, die na vele jaren bij de politie besloot om het roer om te gooien en te gaan voor haar echte passie: “Ik kwam hier regelmatig binnen, en had al onlangs besloten om iets met mijn creativiteit te gaan doen en mijn baan op te zeggen. Maar ze waren hier ontzettend weg van mijn producten waardoor ik niet eens op de wachtlijst hoefde te staan”.

Terwijl het dus storm loopt qua aanmeldingen, hoopt Paulien tegelijkertijd dat haar winkel als een voorbeeld kan dienen voor andere winkels: “Veel van deze producten zijn ook gemaakt op een duurzame manier, met gerecycled materiaal, en ik hoop dat anderen dat ook steeds vaker zullen doen. Ik bedoel, een H&M en een Primark is allemaal leuk en aardig, maar je weet nooit zeker of dat helemaal ‘fair’ gaat, en ik vind dat meer winkels die zekerheid zouden moeten bieden”.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat