Negentien hechtingen na onenigheid café Beurs

Twee jongens uit Barendrecht zijn dit weekend flink gewond geraakt tijdens een steekpartij in café Beurs aan de Kruiskade. Ze zijn bewerkt met een bierglas en hebben hier meerdere steekwonden, onder andere in het gezicht, aan over gehouden.

Jeroen Blijenburg (18) en Dennis Verschoor (18) waren met een groepje vrienden aan het stappen in café Beurs. ‘Het was eigenlijk heel gezellig’, vertelt Verschoor. ‘Maar er was een jongen die al de hele avond raar aan het doen was tegen een vriendin van ons. Op een gegeven moment zei ik er wat van. De jongen vertrok en kwam later terug met een vriend. Vanaf toen ging het heel snel.’ Volgens Verschoor sloeg de jongen een bierglas kapot op zijn hoofd en stak vervolgens zijn vriend Jeroen met het kapotte glas. Hij is toen heel snel naar buiten gerend. Op een bankje trok hij zijn t-shirt uit om zijn hoofd te stelpen. De politie was snel ter plaatse.

Van de daders was toen al geen spoor meer te bekennen. Volgens Verschoor zijn de daders naar buiten geduwd en waarschijnlijk snel weggerend. Café Beurs wil niet reageren op het incident. Ook de Barendrechters hebben niets meer vernomen van Sfeerhoreca, het horecaconcern waartoe Beurs behoort.

De politie is inmiddels een onderzoek gestart naar het incident. ‘We zijn nu de camerabeelden aan het verzamelen uit de horecagelegenheid en de omgeving. Ook wij zijn geschrokken van het letsel. Met littekens zo vol in het gezicht heb je voor de rest van je leven iets uit te leggen’, aldus een woordvoerder.

Op de littekens reageert Verschoor zelf nuchter: ‘Tja, het zit aan de zijkant van m’n hoofd. De plastisch chirurg zegt dat het er netjes uit komt te zien. Een litteken is een litteken.’ Wel hoopt hij heel erg dat de daders gepakt worden. Zelf hebben Blijenburg en Verschoor al een oproep geplaatst op Facebook (klik hier). Voor tips over dit incident kan iedereen zich melden bij de politie.

Foto’s: Jeroen Blijenburg

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat