New York Mini Marathon brengt bijna 2 ton op voor Diabetesfonds

De New York Mini Marathon staat in het teken van Diabetes. Zaterdag liepen deelnemers verschillende afstanden om geld op te halen voor het Diabetes Fonds. Doeschka is zelf diabetespatiënt en liep de 10,5 kilometer.

“Dat doe ik om geld op te halen voor de genezing van diabetes omdat ik vanaf mijn twaalfde jaar diabetes heb”, vertelt Doeschka openhartig. Ze heeft haar druivensuiker bij zich, mocht dat nodig zijn tijdens het hardlopen. “Het vervelende aan diabetes is het constante nadenken. Het begint in de ochtend al met het meten van je bloedsuiker. aan de hand daarvan stel je je insuline in met in het achterhoofd wat je die dag gaat doen”, legt de diabetespatiënt uit.

Met de New York Mini Marathon halen de lopers in een voorlopige tussenstand al bijna twee ton op voor het Diabetesfonds. Na afloop is Doeschka trots op zichzelf. Ze meet meteen haar bloedwaarde. “Ik ben tevreden met een bloedsuiker tussen de 4 en de 10”, zegt Doeschka. Het is 7,6. “Ik heb het goed ingeschat”, concludeert ze terugkijkend op de hardloopwedstrijd.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter