Nicky genomineerd als presentatietalent namens OPEN Rotterdam tijdens Lokale Media Awards 2022

Binnenkort is het weer zover; de jaarlijkse Lokale Media Awards. Onze eerste nominatie is binnen; Nicky is genomineerd in de categorie Presentatietalent. Vorig jaar won OPEN Rotterdam de prijs van beste lokale omroep van het jaar. Op 10 juni worden de awards van 2022 uitgereikt.

Nicky do Rosario (1990) is een vaste waarde in het social team van OPEN Rotterdam en steeds vaker ook vóór de camera te vinden. Al vanaf haar debuut tijdens het Zomercarnaval is duidelijk dat Nicky van het scherm afspat met haar natuurlijke uitstraling en grote glimlach. Nicky is van Surinaams-Kaapverdiaanse afkomst en groeide op in Spijkenisse en het centrum van Rotterdam. Door haar brede netwerk in de stad weet zij altijd unieke verhalen te brengen vanuit verschillende gemeenschappen in de stad. Als beeldmaker heeft ze gevoel voor beeld, maar het heeft even geduurd om haar daadwerkelijk op regelmatige basis óp beeld te krijgen. Een presentatietraining gaf haar het benodigde zelfvertrouwen en sinds een jaar presenteert ze twee keer per week het tv-magazine 010nu, gaat ze live op onze socials en presenteerde ze o.a. live tijdens onze eindejaarsshow Studio Eendracht. Haar kracht zit erin dat ze goed luistert, weet wat er speelt in de stad en dit samenbrengt in haar gesprekken op een natuurlijke, energieke en intrinsiek betrokken manier. Voor ons smaakt dit zeker naar meer en wat ons betreft is zij hét presentatietalent van OPEN Rotterdam.

Er is dit jaar extra aandacht voor de vele talenten bij de lokale omroepen. Voor de genomineerden in de categorie presentatietalent organiseert de NLPO een talenten weekend op 14 en 15 mei, waarin de presentatietalenten worden getraind en gecoacht door een aantal leden van de vakjury en de NPO Campus. Nicky zal deelnemen aan dit weekend met de zes andere genomineerden uit de categorie. De ervaringen van dit weekend worden meegenomen in de uiteindelijke beoordeling van de talenten door de jury. De Lokale Media Awards vinden plaats op 10 juni. Binnenkort worden de andere nominaties
van de andere categorieën bekend gemaakt.