Niels Vermeule genomineerd voor Special Media Award

Niels Vermeule houdt met heel zijn hart en ziel van basketbal. Hij is groot fan van het Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball team waar hij assistent is. Elke wedstrijd staat hij joelend langs de lijn om de spelers bidons en handdoeken aan te geven.

Niels besloot zijn passie voor basketbal en zijn interesse in film te combineren. Een jaar geleden begon hij video’s te maken over zijn geliefde sport. Samen met zijn broer Marvin begon hij het Youtubekanaal Niels TV. Hier plaatst hij video’s van interviews met spelers, wedstrijdverslagen en nog veel meer.

In 2019 zag Niels een oproep op facebook voorbij komen van de Special Media Awards, een media wedstrijd voor iedereen met een verstandelijke beperking. Zonder een moment te twijfelen stuurde Niels zijn Instagram pagina door, waarmee hij genomineerd werd voor ‘beste Instagram account’. Niels viel niet in de prijzen maar dat weerhield hem er niet van om door te gaan met zijn programma. Dit jaar is Niels genomineerd in de categorie ‘beste presentator’. Niels: “Als ik win, zou dat fantastisch zijn. Ik hoop dat het me dan weer meer gaat brengen ook.” De bekendmaking is dinsdag 10 november.

Vanwege de coronacrisis heeft Niels zijn team al lange tijd niet kunnen zien spelen. Hij mist het team en het team mist hem. “Niels zal altijd onderdeel van het team zijn. Hij zorgt er altijd voor dat je een glimlach op je gezicht krijgt”, aldus basketbalspeler Coen Stolk. Zelf speelt Niels ook basketbal in een G-team. Vol spanning wacht hij tot het basketbalgeweld weer in volle glorie losbarst en hij weer juichend achter de bank mag staan.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?

Volg ons dan ook op onze social media kanalen

Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat