Niet dansen, maar sporten in Club RTM

Thijs Huizer

Door corona staan clubs al sinds maart leeg en hebben horecaondernemers het zwaar te verduren. Steven Ramdin komt zelf uit de evenementensector en is van mening dat het geen zin heeft om bij de pakken neer te gaan zitten. Hij besluit een alternatief te zoeken voor de leegstaande Club RTM. Binnenkort wordt er daarom niet meer gedanst, maar gesport in de kelder van Fontein!

“We hebben prachtige locaties in Rotterdam die al een lange tijd leeg staan. Zonde!”, legt Steven uit in een interview. “Vanuit mijn passie voor crossfit had ik al lang gezien dat clubs de ideale spot zijn om te trainen. Je hebt genoeg ruimte en kunt spelen met de belichting en geluid, wat zorgt voor een unieke sport ervaring.”

Maar dat is niet het enige, want Steven heeft grootse ideeën waarmee hij de culturele sector probeert te ondersteunen: “Samen met collega DJ’s en eventorganisatoren in Rotterdam wil ik avonden hosten waar live een DJ staat te draaien terwijl je sport. Hiermee hoop ik ook diegene te ondersteunen die al een lang zonder werk zitten.”

Het originele plan was om in groepsverband lessen te geven, waar de bezoekers zich in het zweet kunnen werken op keiharde beats. De aangescherpte corona maatregelen steken hier een stokje voor: “Het is balen dat we niet gelijk kunnen starten zoals gehoopt, maar we hebben onze trainingen zo aangepast dat ze voldoen aan de aangescherpte richtlijnen van het RIVM. Zo zorgen we dat iedereen verantwoord en veilig kan sporten!”, aldus Steven.

Foto: Thijs Huizer