Niet meer kopen, maar ruilen: Rotterdam krijgt Swapshop

Rotterdam krijgt er een nieuwe kringloopwinkel bij. Eind deze maand opent in de nieuwe mini-mall Oase de Swapshop010. Een winkel waar je niet kunt kopen, maar wel kunt ruilen.

Bij Swapshop010 kun je maximaal acht kledingstukken inleveren in ruil voor punten. Die punten kun je dan weer inruilen voor kleding, schoenen of accessoires die in de winkel te vinden zijn. De kleding die je inlevert moet wel schoon, gewassen en vrij van vlekken en gaten zijn. De punten die je krijgt bij het inleveren worden op een kaart gezet en blijven altijd geldig. Voordeel: de winkel heeft een continu veranderend aanbod en jij kunt je garderobe updaten in ruil voor de kleding die je niet meer draagt. Wel wordt er voor de kleding die je inlevert een kleine servicebijdrage gevraagd.

De winkel is een initiatief van Aweareness Kollektif. Zij willen onder consumenten het bewustzijn vergroten van de gevolgen van ons koopgedrag op mens en millieu. Dat doen zij door interessante duurzame alternatieven te ontwikkelen, zoals Swapshop010. Het concept van de ruilwinkel past goed bij de pop-up minimall Oase, waarvan elk onderdeel gericht is op duurzaamheid.

31 augustus om 11:00 is Swapshop010 geopend voor de eerste klanten, met om 12:00 een feestelijk openingsmoment.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat