Niet spontaan uiteten met je rolstoel

In het weekend op het laatste moment besluiten om een hapje te eten in de stad, of er op uit trekken naar het museum? Dit blijkt niet voor iedereen weggelegd. Mensen met een beperking lopen vaak tegen van alles aan als ze op stap gaan in de stad.

Wij vroegen ons af waar mensen allemaal tegenaan lopen (soms zelfs letterlijk) in een stad als Rotterdam. Daarom ging gemeenteraadslid van het PvdA, Co Engberts, voor ons op stap met de Vereniging van Gehandicaptenorganisaties Rotterdam en verschillende mensen met een beperking. Hij hoorde de negatieve, maar ook positieve ervaringen aan. 

Zo zijn vele ingangen te hoog voor een rolstoel. Staan blinden mensen zich rot te zoeken naar de ingang, omdat een blindenpad nog vaak ontbreekt. Eenmaal ergens binnen aangekomen blijkt het ook niet even fraai. Toiletten zitten soms in kelders of zijn moeilijk te bereiken door verschillende trapjes en verhogingen. Als je als dove naar het museum wil, moet je ruim van te voren nog een tolk regelen.

Voor Co is het extra belangrijk dat mensen met een beperking zich beter door de stad kunnen bewegen, omdat hij bezig is met de totstandkoming van het VN-verdrag voor de rechten van de mensen met een handicap.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat