Nieuw dierenasiel aan de Abraham van Stolkweg

Rotterdam krijgt een nieuw dierenasiel, namelijk dierenasielPlus. Het nieuwe dierenasiel wordt in samenwerking met de gemeente en de Dierenbescherming gebouwd aan de Abraham van Stolkweg. Na de zomer start de sloop van het oude dierenasiel dat daar nog staat.

Het asiel biedt niet alleen opvang aan voor honden en katten, maar ook voor meer bijzondere huisdieren zoals vogels en reptielen. Ook is er een aparte dierenarts ruimte. Zo lang het nieuwe dierenasiel wordt gebouwd maakt de dierenambulance van de Dierenbescherming gebruik van de tijdelijke locatie aan de Industrieweg in de Spaanse Polder.

Wethouder Wijbenga is erg blij met de komst van het nieuwe dierenasiel. “Met dit nieuwe dierenasielPlus laten we zien dat dierenwelzijn hoge prioriteit heeft in Rotterdam. De Dierenbescherming kan hier voor langere termijn op professionele wijze haar dierenwelzijn taken uitvoeren.” Als alles volgens plan verloopt, dan moet in het tweede kwartaal van 2022 het nieuwe dierenasielPlus haar eerste bewoners kunnen ontvangen.