Nieuw experiment tegen telefoongebruik op fiets

Even een appje beantwoorden, je DM’s checken of een meme opzoeken. Iedereen doet het wel eens op de fiets. Maar hoe goed let je op je omgeving?

Gemeente Rotterdam is een serie van vier experimenten gestart om fietsers bewust te maken van hun rijgedrag. De eerste twee experimenten waren successen en men hoopt dat deze ook zoveel invloed heeft als de voorgaanden. De eerste proef was om door-rood-rijders terug te brengen en heeft tot 50 procent bewustere fietsers gezorgd op het Eendrachtsplein. Op de Erasmusbrug ging de gemeente spookfietsers tegen in juni en juli. Hierdoor zijn er zo’n 50 spookfietsers minder per dag. Nu is de derde gestart bij de Burgemeester van Walsumweg om fietsers bewust van hun telefoon te houden met interactieve onderdelen op of langs het fietspad.

Dit is niet de eerste keer dat er een initiatief gestart is om fietsers bewust te maken van hun smartphonegebruik. Eerder werd “Play Attention” al in het leven geroepen om de wijlen Tommy-Boy Kulkens te herdenken, die een Spotify playlist aan het updaten was op de fiets en fataal werd geraakt door een auto.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter