Nieuw festival neemt de Rotterdamse binnenwateren over

Wijnhaven Festival en Rotte Picnic Island slaan de handen ineen en organiseren een verrassend weekend op de Rotterdamse binnenwateren.

Rotterdam Water Weekend is nieuw evenement dat plaatsvindt in Crooswijk, Noord en het Maritiem District. Het weekend is bedoeld om de bijzondere rol van water in Rotterdam te laten zien. Samen met bewonersverenigingen, musea en ondernemers streeft de organisatie van Rotterdam Water Weekend naar een versterking van het Maritiem District. “Er gebeurt in Rotterdam van alles, maar het water gebruiken we nog nauwelijks. Ja, de havensector wel natuurlijk, maar de gewone Rotterdammers staan meestal aan wal”, aldus initiatiefnemer en organisator Sander Waterval.

Tijdens het eerste weekend van juli zullen de zwemmers van 010 City Swim zich een weg door het Maritiem District slaan. Bezoekers kunnen onder andere struinen over de kade-terrassen, een bootje huren en meedoen met de Rotta-run. Het weekend wordt op vrijdag 30 juni geopend met balletact ‘Van zooi naar mooi’ en op zondag 2 juli gesloten met een Maritiem Concert van Sinfonia Rotterdam.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat