Nieuw festival Tijd voor Cool duikt met wijkbewoners in geschiedenis van Cool

De organisatie van het festival Tijd voor Cool roept inwoners van Cool op om mee te denken over de culturele geschiedenis van de wijk en verhalen te delen over de geschiedenis. De input wordt gebruikt voor een wandelroute die tijdens het festival op 12 juni te volgen is. Daarnaast kunnen de bewoners ook meespelen in de theaterscènes die worden gespeeld langs de wandelroute.

Tijd voor Cool is een nieuw festival dat in juni wordt georganiseerd en er onder meer met muziek en theater verschillende facetten van de wijk belicht. Zo kunnen bezoekers tijdens de wandelroute meer te weten komen over de historie van Cool. “Wij hopen de bewoners mee te nemen in de geschiedenis van de wijk”, vertelt Theatermaker Brecht Hermans, één van de organisatoren van het festival. Volgens Hermans spelen de inwoners van Cool ook in aanloop naar de eerste editie een belangrijke rol door mee te denken over de invulling van het evenement. “Hier hebben wij de bewoners voor nodig. De theaterstukken tijdens de wandeling zijn gebaseerd op de geschiedenis van Cool en hoe haar bewoners daar tegenaan kijken.”

Als bewoner kan je niet alleen je ideeën over het festival delen, maar ook deelnemen aan het programma dat tijdens de Wandelroute te volgen is. “Wij gaan de bewoners vragen of ze naast ideeën ook de ambitie hebben om mee te spelen in de scènes.” legt Brecht uit. De bewoners gaan onder zijn leiding en een aantal andere professionele theatermakers de scènes voorbereiden en spelen. Bezoekers die meelopen met de wandeling kunnen een reis door de tijd verwachten. “Alles komt voorbij, van eind 19e eeuw tot de jaren 70’ en 80’. De geschiedenis van Cool komt tot leven door middel van verschillende theaterscènes en muziek.” Aan het eind van de wandeling kunnen de bewoners nog met elkaar en de theatermakers in gesprek tijdens een hapje en een drankje.

Informatiemiddag
Inwoners van Cool kunnen zondag 1 mei om 15:00 uur terecht tijdens een informatiemiddag in de Eendrachtstuin. Er worden dan niet alleen meer details over het nieuwe evenement bekend gemaakt, ook kunnen de wijkbewoners zich aanmelden om deel te nemen aan de wandelroute. Kom jij uit Cool en wil je graag meehelpen met Tijd voor Cool? Stuur dan een mail naar Brecht via [email protected] .

Dit bericht kwam tot stand in samenwerking met Cultuur Concreet.