Nieuw fietspad door Rotterdam Centrum

Rotterdam krijgt een nieuwe fietsverbinding door het centrum. Fietsers Rotterdams uit Noord en Zuid kunnen hiermee de Coolsingel en de Binnenrotte beter bereiken.

De gemeenteraad nam donderdag een voorstel van GroenLinks-raadslid Arno Bonte aan voor het aanleggen van een fietsverbinding van noord naar zuid door het centrum. Het fietspad komt te lopen van de Vijverhofstraat, onder het spoor door bij het oude Hofpleinstation, via de Haagseveer en de Westewagenstraat en komt uiteindelijk uit op het fietspad op de Boompjes. De fietsroute wordt in fasen gerealiseerd.

Volgens raadslid Arno Bonte gaat het de laatste jaren steeds beter met het fietsen in Rotterdam. “Steeds meer mensen pakken de fiets in plaats van de auto. Dat is gezond en goed voor de luchtkwaliteit.” Toch ziet hij nog verbeterpunten. “Vooral op Rotterdam Zuid zijn er nog veel onveilige fietsroutes. Daardoor durven veel ouders hun kinderen niet op de fiets te laten gaan.” Donderdag nam de gemeenteraad nam ook een voorstel van GroenLinks aan om het fietsgebruik op Zuid te stimuleren, onder andere door het veiliger maken van de fietsroute over de Beijerlandselaan en Groene Hilledijk.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat