Nieuw Middellandplein officieel geopend met buurtfeest

Het Middellandplein heeft een metamorfose ondergaan en dat werd zaterdag 15 december gevierd met de officiële opening van het plein door wethouder Barbara Kathmann en met een mini-winterfestival voor buurtbewoners. De opening van het Middellandplein is de afsluiting van de eerste periode van het programma Mooi, Mooier, Middelland.

Het plein is nog niet helemaal klaar. “Er zijn bollen geplant, dus er komen in de lente bloemen uit en er komen nog bankjes bij en misschien een kunstwerk”, zo vertelt Kathmann tijdens haar toespraak bij de opening. Toch genoten buurtbewoners al volop van het plein. Er waren muzikale optredens, een draaimolen en activiteiten voor kinderen en er waren kraampjes met eten en drinken van lokale ondernemers.

Ook waren er rondleidingen door de wijk met verhalen van betrokkenen. Zo werden er onder andere rondleidingen gegeven langs groene plekjes in Middelland en langs plekken in de wijk die recentelijk zijn opgeknapt en konden deelnemers op reis door de Middellandstraat en kregen zij meer te horen over deze winkelstraat die in ontwikkeling is.

De opening werd afgesloten door het zingen van het Middellandpleinlied dat alle aanwezige buurtbewoners met volle borst meezongen.

Eerder dit jaar maakten wij een reportage over het afscheid van wijkmanager Lot Mertens, die ook aanwezig was bij de opening van het plein. 

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter