Nieuw queer zaalvoetbalteam in Rotterdam

LHBT+-sportvereniging Ketelbinkie heeft nu ook een queer zaalvoetbalteam. Op woensdagavond was er een open training voor nieuwe leden. Rowan Oosterhof speelde jarenlang bij een ‘normale’ voetbalclub, maar voelde zich daar minder op zijn plek. Daarom besloot hij zelf een club op te richten voor mensen die datzelfde gevoel hadden.

“Voor queer mensen is het heel belangrijk als je in een nieuwe groep komt dat iedereen open staat voor jou. Dat het dus niet alleen maar gaat om heteromensen”, begint Rowan. “Vooral in het mannenvoetbal is het moeilijk om je plek te vinden. Het is nog moeilijk om homo te zijn in mannenvoetbal”, legt hij verder uit. Rowan voetbalde in zijn jeugd bij twee verschillende voetbalclubs in Rotterdam. Uiteindelijk stopte hij omdat hij het moeilijk vond om de sport te combineren met zijn school.

“Het ging toen een aantal jaar best slecht met me. Ik kreeg een angststoornis en kon niet echt meer participeren in de samenleving”, legt hij uit. “Uiteindelijk heb ik me in samenspraak met mijn psycholoog laten opnemen en dat heeft me echt geholpen. Ook omdat je dan bijna 24/7 bezig bent met jezelf. Dat is zwaar, maar helpt wel echt”, vertelt Rowan verder. Daarna pakte hij weer langzaamaan zijn leven op. Hij ging weer naar school en wilde ook weer gaan sporten. Zo kwam hij uit bij sportvereniging Ketelbinkie om een veilige voetbalomgeving te vinden. “Het is fijn voor mij. Het is fijn dat je hier jezelf kunt zijn en eigenlijk gewoon labelloos”, besluit hij.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?

Volg ons dan ook op onze social media kanalen

Facebook YouTube Instagram Twitter