Nieuw rooster werkt voor leerlingen Montfort College

Het schooljaar 2017-2018 is voor het Montfort College in Rotterdam-Zuid begonnen met flink wat veranderingen. Om beter aan te sluiten op de vervolgloopbaan van leerlingen, is het inclusieve rooster in het leven geroepen.

In het inclusieve rooster staan lessen van 80 minuten. Leerlingen maken hun huiswerk in de schooltijd. Ook kiezen zij zelf lessen die in bij hun interesse passen, zoals fotografie of schaken. Daarnaast is peercoaching niet meer weg te denken in de school. Leerlingen kijken terug op een goed eerste half jaar van deze cursus.

Nini Rodriquez is blij met dit nieuwe rooster. “Fijn, want nu lijkt de dag korter te duren.” Dat is niet het enige voordeel. “Je kunt nu meer vragen stellen tijdens de les en is er meer ruimte voor een grapje.”

Buse-Rana Basoglu is enthousiast over de peerchoaching. In deze onderwijsvorm helpen leerlingen uit hogere jaren leerlingen uit lagere leerjaren. De hogerejaars laat de andere scholier eerst het huiswerk zelf maken. Daarna kijken ze samen de antwoorden na. Bij een antwoord dat niet goed is, wordt er uitgelegd waarom dat niet juist is. Buse-Rana: “docenten goed werk leveren, maar dat het met een klas vol deze vorm een goede aanvulling is.”

Beide leerlingen zijn erg tevreden over de school. De meiden geven aan met plezier naar school te gaan, omdat ze worden gezien en de docenten het goede in mensen zien. Elke dag is anders, maar altijd leuk.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat