Nieuw Rotterdams college presenteert coalitieakkoord ‘Eén stad’

Eindelijk! Rotterdam heeft een college! Leefbaar Rotterdam, DENK, VVD en D66 presenteren samen het coalitieakkoord ‘Eén stad’. Belangrijkste peilers zijn veiligheid, meer groen, aanpak van afval, armoede en schulden en het bouwen van huizen.

Het coalitieakkoord werd gepresenteerd in de CultuurWerkplaats Tarwewijk; in deze wijk stemden maar 19 procent van de bewoners tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in maart. Informateur Wouter Koolmees is verrast door de uitkomst, met name de samenwerking tussen Leefbaar en DENK: “Hier kan de nationale politiek nog iets van leren.”

Eerder al werden de negen wethouders bekend. Dit zorgde voor veel opschudding: er zit maar één vrouw bij; Chantal Zeegers van D66. De verdeling van de portefeuilles is als volgt: Leefbaar Rotterdam levert drie wethouders, namelijk Robert Simons voor Haven, Economie, Horeca en Bestuur. Gerben Vreugdenhil voor Financiën, Organisatie, Dienstverlening en Grote Projecten en Maarten Struijvenberg voor Zorg, Ouderen en Jeugdzorg.

Vincent Karremans van de VVD wordt wethouder Handhaving, Buitenruimte en Mobiliteit. Partijgenoot Tim Versnel is verantwoordelijk voor Werk, Inkomen en Nationaal Programma Rotterdam-Zuid. Denk levert twee wethouders: Welzijn, Samenleving, Sport en Digitale Inclusie valt onder Faouzi Achbar. Enes Yigit neemt Armoede, Schuldhulpverlening en Taal voor zijn rekening. Saïd Kasmi van D66 is wederom wethouder voor Onderwijs, Cultuur en Evenementen, Zeegers voor Klimaat, Bouwen en Wonen.

Lees hier het hele coalitieakkoord: Coalitieakkoord-2022-2026_Een-Stad_Rotterdam