Nieuw Sparta-shirt razend populair onder fans: “Alle volwassen maten zijn al weg”

Fans van Sparta Rotterdam kunnen weer een nieuw shirtje toevoegen aan hun collectie. De club uit Spangen lanceerde vrijdag 15 september samen met het Rotterdamse sportmerk Robey Sportswear het nieuwe derde tenue. Makkelijk te krijgen is het shirt niet meer. Zowat alle shirts zijn in één weekend uitverkocht.

Nadat het aankondigingsfilmpje van de club fans bereikte zijn de reacties overtuigend positief. Zo is fan Miranda omvergeblazen door het shirt, op X reageert ze: “Kippenvel all over. Dit is een #ode met zoveel lading”

Ook supporter Marcel reageert enthousiast onder het filmpje:

https://twitter.com/Marsthinaikos/status/1702611570864345431

Lege rekken in de fanshop
Jacqueline, medewerker van de Sparta Fanshop heeft een erg druk weekend achter de rug: “Zowel vrijdagochtend als zaterdagochtend stond er een lange rij voor de winkel. Onderhand zijn bijna alle volwassen maten al weg. Het is echt heel hard gegaan!”

Waarom het nieuwe groene shirt zo populair is snapt Jacqueline wel: “Het is dat groene hé, mensen vinden dat veel mooier dan het nieuwe paarse (uitshirt). Zelf ben ik trouwens wél fan van het paarse shirt hoor! Maar Sparta zou elk jaar een groen shirt moeten uitbrengen, dat zou top zijn.”

Ode aan de Stad
Met het derde tenue van Sparta brengt de club een Ode aan de Stad. “Dit gebeurt, uiteraard, in de kleuren van de Rotterdamse vlag. Het zwarte logo is een verwijzing naar de ‘Ode aan de Nacht’ van vorig seizoen en een eerbetoon aan oer-Rotterdammer en –Spartaan Jules Deelder.”, aldus de website van de club.

Voor fans die er niet op tijd bij waren, is er in december nog een tweede, allerlaatste, kans om het gewilde shirt te bemachtigen.