Nieuwe aanpak tegen discriminatie in Rotterdam

In opdracht van de gemeenteraad gaat de gemeente Rotterdam een nieuwe aanpak tegen discriminatie vormgeven. Donderdag werd op initiatief van D66 een motie door een ruime raadsmeerderheid aangenomen. Volgens D66 zijn alle vormen van discriminatie onacceptabel. Zij zijn dan ook blij dat de Rotterdamse raad deze visie met hen deelt.

Ras blijkt de meest gemelde discriminatiegrond in Rotterdam, blijkt uit de Monitor Discriminatie 2016 (uitgegeven door antidiscriminatiebureau RADAR en de politie-eenheid Rotterdam). Ook discriminatie op grond van seksuele gerichtheid, antisemitisme en religie komen relatief veel voor.

Een meerderheid van de Rotterdamse gemeenteraad wil dat de gemeente een integrale aanpak ontwikkelt. Alle veelvoorkomend discriminatiegronden moeten hierin opgenomen worden.

Ronald Schneider, de vorige maand afgetreden wethouder integratie (Leefbaar Rotterdam), had in april dit jaar een aanpak voor het bestrijden van discriminatie toegezegd. Echter pleit D66 voor een nieuwe uitgebreide aanpak, omdat ze de plannen tot nu toe onvoldoende vinden.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat