Nieuwe Bazen: training ‘sociaal ondernemen’ voor jongeren

Rotterdamse jongeren tussen 18 en 27 jaar kunnen zich vanaf nu aanmelden voor de training ‘sociaal ondernemerschap’. Het project ‘Nieuwe Bazen’ geeft namelijk 15 jongvolwassenen de kans om, onder professionele begeleiding, zich te ontwikkelen tot sociaal ondernemer. 

Zes maanden lang buigen de coaches zich over het opzetten van een toffe ontmoetingsplek, waar alle leeftijdsgenoten uit Rotterdam zich welkom voelen. Parallel aan het opzetten van de nieuwe ontmoetingsplek werken deelnemers een eigen bedrijfsplan uit waarmee ze na afloop van het traineeship de arbeidsmarkt op kunnen. Er wordt niet om diploma’s gevraagd, wél om motivatie en inzet. Ben je geselecteerd dan word je door Starters4Communities, Menea en een teamcoach van Resto VanHarte getraind en begeleid op alle vlakken van sociaal ondernemerschap.

Er wordt niet om diploma’s gevraagd, wél om motivatie en inzet. Ben je geselecteerd dan word je door Starters4Communities, Menea en eenteamcoach van Resto VanHarte getraind en begeleid op alle vlakken van sociaal ondernemerschap.
Samen creëren de trainees een nieuwe ontmoetingsplek, voor en door jongeren. Nieuwe Bazen is een initiatief van stichting VanHarte, een maatschappelijke organisatie bekend van Resto VanHarte, de sociale buurtrestaurants waar ontmoeten en meedoen voorop staan. Het project is ontwikkeld in het kader van de maatschappelijke diensttijd, een pilot van de overheid met als doel jongeren meer te betrekken bij de maatschappij door passend vrijwilligerswerk voor hen te ontwikkelen.

Meer informatie is te vinden op www.nieuwebazen.nl. Voor vragen kun je terecht bij [email protected]. Er is slechts plek voor 15 Nieuwe Bazen. Geïnteresseerde jongeren uit Rotterdam kunnen zich tot 18 maart aanmelden via de website.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter