Nieuwe Binnenweg thuisbasis van de hipste opticien van Nederland

Hoewel hij 74 jaar oud is, weet Ben Akkerman maar niet van stoppen. Hij heeft vorig jaar een nieuwe brillenzaak geopend aan de Nieuwe Binnenweg en staat ook wel te boek als de hipste opticiën van Nederland. Wij liepen een dag mee met de man die als kleine jongen al meeliep in de optiekwinkel van zijn vader en het toen nog helemaal niets vond.
“Ik weet nog dat ik daar werkte en er helemaal niks aan vond. Het was allemaal zo saai en toen besloot ik op een dag zelf een ontwerpje te maken. Dat ging redelijk, want ik verkocht het naar een aantal landen en hoewel ik hartstikke jong en koppig was begon het zodoende te lopen”, aldus Ben Akkerman.

Door de jaren heen is Akkerman een waar icoon geworden waar menig ‘celebrity’ langs kwam voor zijn speciale brillen: “Mannen als Lou Rawls zijn hier vaste klant geweest als ze in België of Nederland waren. Ook heb ik eens speciaal een bril voor Elton John ontworpen. Ja, het is wel echt gaaf dat ik dat soort mensen heb mogen ontmoeten.”

Tegenwoordig zit Akkerman aan de Nieuwe Binnenweg waar hij jong en oud aan een modieuze bril wil helpen: “Ik vind het geweldig als ik mensen met een goed gevoel de winkel kan laten verlaten en ze een bril hebben die ze echt tof vinden. Dat is waar ik het voor doe.”

En voorlopig denkt hij er niet aan om te gaan stoppen: “Ik ben van mening dat als ik niks ga doen, ik dan vrij snel dood zal gaan. Ik moet bezig blijven en ik vind het nog hartstikke leuk ook. Dus waarom dan stoppen?”