Nieuwe brunchzaak op dak van Schieblock hoopt op goede relatie met buren

Stichting DakAkkers laat online weten niet blij te zijn met de komst van brunchzaak TEDS naar het centrum. Deze van oorsprong Amsterdamse horecaketen opent hier 11 juni een eerste vestiging op het dak van het Schieblock. “We kijken uit naar contact met andere partijen in het Schieblock en voorspellen geen moeilijkheden.”

Op Facebook en Twitter schrijft de mede-initiatiefnemer van DakAkkers te willen weten waarom zij geen kans kregen de horeca van het dakpaviljoen voort te zetten. Eerder hadden zij bij de gemeente Rotterdam op aangegeven interesse te hebben in het pand waar het onlangs gesloten Op Het Dak zat. Maar DakAkkers heeft daar verder niks meer van gehoord. De organisatie beheert de akkers op hetzelfde dak. In hun berichten schrijven ze geschrokken te zijn dat er ‘een fastfoodrestaurant (!) met vestigingen in Amsterdam en andere steden’ voor in de plaats komt. Ook drukken ze zich verbaast uit over de lage verhuurprijs.

Operationeel manager van TEDS, Philippe Vos, is druk bezig met klussen in het pand. “Het klopt dat we hier werken aan een nieuwe vestiging”, vertelt hij. “En ik snap de angst wel een beetje, maar om nou te zeggen dat we een fastfoodrestaurant zijn, dat klopt niet. Dit wordt onze zesde vestiging. We zijn vanaf 11 juni open van 9.00 uur tot uiterlijk 18.00 uur en zetten in op ontbijt en lunch. En aan het eind van de middag misschien wel een cocktail.” Hij is blij met de locatie en de kans om zo centraal een zaak te beginnen. “We zijn heel blij dat we naast de daktuin zitten en hopen ook op dezelfde voet verder te gaan als de zaak die hier voorheen in zat.”

Bijdrage aan stichting
Of de huurprijs zoals in de berichten ook echt 125 euro per maand is, kan Philippe overigens ontkrachten. “De huurprijs is 450 euro. De prijs valt mee omdat er een korte opzegtermijn in het contract zit van maar drie maanden. Vanwege de onzekerheid dus.” TEDS zegt het bedrijf van de vorige eigenaars te hebben overgenomen. “Die kans hebben andere partijen in de stad ook gehad, maar die hebben daar niet voor gekozen. Wij hebben het overgenomen en daar hoort dan ook de huurprijs bij. Daarnaast dragen we 250 euro per maand bij aan de stichting DakAkkers. Dat is iets wat Op Het Dak ook deed, en dat willen wij doorzetten.” 

De gemeente Rotterdam is eigenaar van het pand aan de Schiekade. Al jaren is het onduidelijk wat er precies met het pand gaat gebeuren. Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat de verhuur loopt via VPS, die de huurder is van de gemeente. VPS verhuurt het pand weer aan andere partijen. “De overname heeft VPS via een horecamakelaar laten lopen, en dat is volgens ons gewoon via een normale procedure gegaan.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door TEDS All Day Brunch (@teds_place)