Nieuwe directeur Poetry International Diana Chin-A-Fat: ‘Poëzie kan je elke dag helpen’

Sinds drie maanden is Diana Chin-A-Fat directrice van Poetry International. Een organisatie die het Rotterdamse poëziefestival organiseert en het toegankelijk probeert te maken voor iedereen.

Diana woont in een poëzieworkshop bij op haar oude school het Montfortcollege bij station Zuidplein. “Het is belangrijk dat kinderen zich kunnen uitdrukken. De hele wereld is taal en als je daar goed in bent kun je dus de hele wereld aan”, vertelt ze blij.

Trots kijkt ze hoe de cursusleider Ivan Word de kinderen leert over poëzie. In het begin zijn ze een beetje sceptisch. “Misschien is het allemaal wat vaag wat ik kom vertellen vandaag en dat mogen jullie vinden, maar uiteindelijk zullen jullie het snappen”, vertelt hij.

De cursussen worden op verschillende scholen in Rotterdam gegeven. “Rotterdamse poëzie bloeit op en we merken dat het steeds populairder wordt, vooral spoken word is razend populair. We zijn echt de spoken word hoofdstad van Nederland.” Diana vult daar op aan: “Wij laten zien dat je elke dag geholpen kunt worden door poëzie. Dat je het zelf kunt lezen, kunt schrijven… Je kunt er alles mee.”