Nieuwe fietsenstalling met 150 fietsparkeerplekken geopend op de Lijnbaan

Gemeente Rotterdam heeft een nieuwe fietsenstalling geopend op de Lijnbaan, omdat het aantal fietsers in Rotterdam enorm groeit. Op drukke dagen staan er ongeveer 40.000 fietsen in de binnenstad, maar momenteel is er nog steeds te weinig plek om al die fietsen goed te kunnen stallen.

Volgens de gemeente groeit het aantal fietsers zo hard dat er in 2030 meer dan 60.000 fietsparkeerplekken nodig zullen zijn en in 2040 zelfs 75.000. Om het tekort aan fietsparkeerplekken op te lossen is de gemeente van plan om bestaande fietsenstallingen uit te breiden en nieuwe fietsenstallingen te bouwen.

Vijf jaar opende de verdiepte fietsenstalling op station Blaak om een oplossing te bieden tegen het tekort van fietsparkeerplekken. Het artikel gaat door onder de video.

Dit jaar worden er tot 2.000 fietsparkeerplekken bij gemaakt. Vooral rondom Rotterdam Centraal Station komen er extra fietsparkeerplekken. In de nieuwe fietsenstalling op de Lijnbaan is nu plek voor 150 fietsen, maar de fietsenstalling is nog in ontwikkeling. In het najaar moet er plek zijn voor 450 fietsen.