Nieuwe haan voor dierenspeciaalzaak De Rimboe

De manshoge haan die voor de deur stond van dierenspeciaalzaak De Rimboe is op 14 juli gestolen. Kunstenaar Tymon de Laat en Stichting China Festivals Rotterdam schenken daarom een nieuwe haan aan de gedupeerde eigenaar van dierenspeciaalzaak op de West-Kruiskade.
Voor de deur van de dierenspeciaalzaak stonden voorheen twee hanen, een witte en een blauwe. De witte haan werd op 14 juli gestolen door drie mannen en is nog niet teruggevonden. De winkeleigenaar, Esdra Baris, zegt erg teleurgesteld en verdrietig te zijn over de diefstal. Een aantal dagen later werd ook geprobeerd om de blauwe haan te stelen. Deze haan werd door de politie op tijd gered uit de handen van twee dronken studenten op een fiets. De twee mannen zijn er zonder consequenties vanaf gekomen. De winkeleigenaar zegt dit onbegrijpelijk te vinden.

De stichting China Festivals Rotterdam en kunstenaar Tymon de Laat hebben met medeleven het nieuws aangehoord en hebben besloten een nieuwe haan te doneren aan dierenspeciaalzaak De Rimboe. De nieuwe haan wordt later deze maand afgeleverd bij zijn nieuwe baasje aan de West-Kruiskade. De blauwe haan krijgt dus een nieuw vriendje en zal niet meer alleen voor de deur staan. Winkeleigenaar Esdra Baris hoopt wel nog op de terugkomst van de witte haan, maar de nieuwe haan is uiteraard van harte welkom!

De Haan is onderdeel van het zodiac-kunstproject van Rotterdam Chinese New Year. Er sieren ook grote honden op de West-Kruiskade. Het jaar 2018 staat in het teken van de hond en de haan volgens de Chinese Astrologie. Vanaf februari 2019, wanneer Rotterdam Chinese New Year 2019 feestelijk wordt afgetrapt, zullen de varkens zich hierbij aansluiten.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter