Nieuwe locatie voor buurtrestaurant Bij Mekaar

Elke eerste maandag van de maand was de Mollige Meeuw in Humanitas in Hoek van Holland dé plek om buurtgenoten te ontmoeten en genieten van een drie gangen maaltijd. Was, want buurtrestaurant Bij Mekaar gaat verhuizen.

“De Mollige Meeuw gaat sluiten, dus we moesten op zoek naar een nieuwe locatie en die hebben we gelukkig gevonden in Huis van de Wijk, de Hoekstee,” vertelt Inge Treffers

Coördinator van de Hoekse editie van Bij Mekaar. Het initiatief begon anderhalf jaar geleden en sinds het begin is het ontzettend populair. “We hebben plek voor 32 gasten die zich van te voren kunnen aanmelden. De lijst is al snel vol, dan beginnen we soms met een wachtlijst of we schuiven geïnteresseerden door naar de volgende maand. Op die manier komen er ook steeds andere bezoekers.”

Dat is het streven van Bij Mekaar, Hoekenezen bij elkaar brengen onder het genot van een betaalbare driegangenmaaltijd. De eerstvolgende culinaire bijeenkomst wordt wel iets anders dan de vorige edities, want de keuken is een stuk kleiner. “Het wordt een iets simpeler menu in april en mei, want we onze middelen zijn hier beperkter, maar zeker nog een goed menu.” Vervolgens is het even geduld hebben, want in juni en juli gaat de keuken in de Hoekstee op de schop. De organisatie hoopt in augustus weer op de oude voet verder te gaan.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat