Nieuwe serie over Delfshaven: Ruimte voor creativiteit?

Wat maakt Delfshaven aantrekkelijk voor kunstenaars en creatieve ondernemers? Hoe ontstaan broedplaatsen en welke invloed hebben creatievelingen op hun omgeving? In een driedelige serie onderzoeken Vers Beton en OPEN Rotterdam het ‘creatieve ecosysteem’ van Delfshaven. 

Deze serie is tot stand gekomen in samenwerking met Vers Beton en is geproduceerd in opdracht van Gemeente Rotterdam. De achtergrondartikelen voor deze serie worden geschreven door Ferrie Weeda en zijn te lezen op de website van Vers Beton.

Aflevering 3 – M4H-gebied
De gemeente Rotterdam en het Havenbedrijf willen het M4H-gebied omvormen tot een woon-en werkgebied met aandacht voor de creatieve sector en maakindustrie. Maar hoe ontwikkel je een een stuk stad met behoud van het eigen karakter én met ruimte voor creatieve ondernemers?

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/ajseNMq932Q” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

Aflevering 2 – Bottom-up
In aflevering 2 van de serie ‘Delfshaven: Ruimte voor creativiteit?’ gaan we in gesprek met kunstenaars en creatieve ondernemers die hun omgeving en buurtbewoners actief betrekken bij hun werk. Wat zijn hun drijfveren? Wat kunnen zij betekenen voor de omgeving? En krijgen ze daar voldoende ruimte voor

Aflevering 1 – De Schiecentrale
In aflevering 1 van de serie ‘Delfshaven: Ruimte voor creativiteit?’ zoomen we in op de Schiecentrale. De oude elektriciteitscentrale aan de Schiehaven moest hét creatief cluster voor de Rotterdamse audiovisuele industrie worden, een alternatief voor het Hilversumse Mediapark. Maar werkt dit soort top-down gebiedsontwikkeling wel om de creatieve sector tot bloei te laten komen?

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat