Nieuwe serie van Dichter in het Atrium over Rotterdamse dichters

In deze nieuwe 5-delige serie van Carel van Hees en Stephan Warmenhoven bij OPEN Rotterdam volgen we de vier Rotterdamse dichters Hans Sleutelaar, Jules Deelder, Peter Bulthuis en Rien Vroegindeweij. De vier praten over hun jeugd, kunst, muziek, de dood en literatuur.

De Rotterdammers kennen elkaar al meer dan een halve eeuw. Ze waarderen elkaars werk en hebben duidelijke meningen over kwaliteit van leven. Ieder heeft op hun eigen manier een sterke band met de stad en halen samen herinneringen naar boven.

Zorginstelling Atrium, waar Sleutelaar en Bulthuis wonen, is de centrale plek waar de vrienden vaak samenkomen met familie en vrienden. De dochter van Sleutelaar, Nadia Sleutelaar, komt regelmatig langs om te controleren of alles goed gaat met haar vader. Loes Luca haalt Sleutelaar op voor een middag Boijmans en Sleutelaar, Bulthuis en Deelder drinken een fles gin op Deelder’s 75ste verjaardag.

Van Hees en Warmenhoven wilden deze gouden generatie vastleggen en laten praten nu het nog kan. Dat de urgentie groot is blijkt wel uit het feit dat een maand na de opnames Deelder overleed. Als een speciale hommage is een aflevering volledig aan hem gewijd.

Aanstaande zondag 12 april is de eerste aflevering om 18.00 uur te zien op OPEN Rotterdam. Dit programma wordt elk uur herhaald. De afleveringen zijn terug te kijken op het YouTube-kanaal van OPEN Rotterdam.

Benieuwd naar de afleveringen? Bekijk hieronder de trailer!

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat