Nieuwe website gemeente Rotterdam vóór en dóór Rotterdammers

De gemeente Rotterdam heeft vandaag een nieuwe versie van de gemeentelijke website Rotterdam.nl gelanceerd. De website is tot stand gekomen met hulp van de Rotterdammer. De wensen en eisen van Rotterdammers hebben een prominente rol gekregen en hiermee is Rotterdam de eerste gemeente in Nederland die door middel van co-creatie een website invult.

Rotterdammers hebben een stem gekregen gedurende het gehele ontwikkelingsproces. Zo hebben zij aan het begin kunnen meebeslissen in het design van de website. Ook hebben Rotterdammers de gebruikersvriendelijkheid van de preview-versie kunnen toetsen. Hierbij kreeg de gemeente een hoop feedback dat meteen is omgezet in acties en aanpassingen op de site. Zo worden nu onder andere de buttons op de pagina’s duidelijker weergegeven, is er een slag geslagen in het nog korter maken van de teksten en is het bannerformaat op de meeste pagina’s aangepast.

Wethouder Adriaan Visser (o.a. Organisatie): ‘Het uitgangspunt voor het nieuwe Rotterdam.nl is altijd geweest een site vóór en dóór de Rotterdammer. En door het samen bouwen aan het eindresultaat, lanceert Rotterdam vandaag een site waar zowel de stad als de gebruikers trots op kunnen en mogen zijn’.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat