Nieuwe zaak Kaapse Brouwers opent op oude locatie Will’ns en Wetens

De Kaapse Brouwers plannen in juni de opening van een derde zaak op de locatie waar café Will’ns en Wetens op de Nieuwe Binnenweg jarenlang zat. Dat café sloot in 2014 definitief de deuren. Na de Brewpub in de Fenix Food Factory en de Kaapse Maria aan de Mauritsweg, wordt de Nieuwe Binnenweg de derde locatie van de Rotterdamse brouwerij.
In juni hopen Tsjomme Zijlstra en Geneviève Vachon, beide ook eigenaar van Kaapse Maria, de nieuwe Kaapse Will’ns te openen. Al moet er nog hoop gebeuren. ‘De kelder moet nog worden uitgegraven en de zaak moet nog worden ingericht. We willen uitproberen of we het Oude Bruin Café als instituut kunnen neerzetten en voor een nieuwe generatie bezoekers interessant kunnen maken’, aldus Kaapse brouwer Tsjomme.

Tsjomme kwam vroeger vaak in Will’ns en Wetens en vond het café een fijne plek waar je lekker bier kon drinken met gezellige barmensen. Volgens de bierbrouwer mist heel Rotterdam het café. Als eerbetoon aan Will’ns en Wetens, wordt de naam van de zaak daarom Kaapse Will’ns. ‘Zo willen we de geschiedenis van de stad behouden.’

Bekijk de reportage van de opening van Kaapse Maria hier terug:

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat