Niks staat rijksweg A16 nog in de weg

De bezwaren tegen de ‘A16 Rotterdam’ zijn ongegrond verklaard door de Raad van State. Tegen de uitspraak mag niet meer in hoger beroep worden gegaan. Dit betekent dat de nieuwe verbindingsweg tussen de A13 en A16 definitief doorgaat.

Een grote groep bezwaarmakers, waaronder Natuur- en Milieufederatie Zuid-Holland, Stichting Natuurbescherming Vlinderstrik, Vereniging Natuurmonument en bewonersorganisaties hadden een beroepsschrift ingediend tegen het tracébesluit ‘A16 Rotterdam’. Volgens hen zijn er alternatieven voor de bereikbaarheids- en leefbaarheidsproblemen in Rotterdam. De nieuwe weg zou ook luchtverontreiniging en geluidshinder veroorzaken.

Volgens Rijkswaterstaat draagt de nieuwe verbinding bij aan een betere bereikbaarheid en leefbaarheid van de regio. De aanleg start naar verwachting in 2019. Als alles volgens planning verloopt, gaat de weg in 2024 open voor verkeer.

Op Twitter
wordt er ontstemd gereageerd op de uitspraak. ‘De gezondheid van vooral bewoners van Ommoord-west krijgt een optater. De ring binnen Ommoord geeft al te veel fijnstof. En dan het lawaai’, tweet Floris. Matthijs Goes pleit voor een ondergrondse rijksweg: ‘Dat ding moet gewoon in een tunnel komen. Zijn alle bezwaren opgelost. En bereikbaar en gewoon bos laten liggen.’

Benieuwd hoe de nieuwe verbindingsweg eruit komt te zien en waar hij precies komt te liggen: klik hier. 

Foto: http://www.a16rotterdam.nl/

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat