Ninja Warriors leggen parcour af in Rotterdam

Het tv-programma Ninja Warrior Nederland is al een seizoen te zien geweest bij SBS6. Nu is het de vraag of er een tweede seizoen komt. Als het aan de deelnemers ligt wel. En daarom nemen ze alvast de proef op de som op het trainingsparcour van sportfaciliteit De Bunkr.

“Hou je vast”, schreeuwt het publiek. “Niet de grond raken”, roept iemand fanatiek. “Ninja warrior is een veelzijdige atleet die kracht, stabiliteit en explosiviteit beheerst om een parcour af te ronden”, legt Matt Twigt uit. Zelf is hij de oudste die zich plaatste voor het SBS6 programma Ninja Warrior Nederland.

“Wij hebben hier een Ninja Warrior Jam georganiseerd. De meeste mensen die je hier ziet hebben meegedaan aan het eerste seizoen van Ninja Warrior Nederland. We hebben heel de groep bij elkaar gebracht om een competitie te houden en te zien wie de beste is.” Daarnaast is er ook een finalist van de American Ninja Warrior, Nate Burkhalter. Matt kent hem goed. “Hij was aan het trainen voor het Amerikaanse programma toen we elkaar leerde kennen”, legt Matt uit. “Ik heb meteen gezegd dat ik het een goed idee vond als hij ook mee zou doen met de Nederlandse versie”, legt de Amerikaanse ninja Burkhalter. “En zo geschiedde”, besluit Matt.