Nino maakt authentiek Italiaans ijs in de Afrikaanderwijk

Het warme weer van de afgelopen dagen vraagt natuurlijk om ijs op het menu. De meeste ijssalons hebben goede zaken gedaan. Dit geldt ook voor IJssalon Nino in de Afrikaanderwijk. Hier staan mensen vaak tot laat in de avond voor de deur. Hij laat graag zien wat hem onderscheidt van andere ijssalons.
“Smaak”, zegt Nino meteen. “Mijn ijs is gewoon heel lekker.” Hij heeft een carrière als kok achter de rug, maar is via een vriend in het ijs gerold. Hij kan hier creatief zijn, legt hij uit. “Als ik zin heb in een smaak, dan maak ik ‘m.” Een favoriete smaak heeft Nino niet, want als hij een smaak niet lekker vindt, gooit-ie ‘m weg.

IJssalon Nino bestaat al 84 jaar, onder verschillende namen. De ijssalon verkoopt roomijs en sorbetijs, en het ijs wordt dagelijks vers gemaakt. Vandaag laat Nino zien hoe hij bramenijs bereidt.

Oorspronkelijk is Nino afkomstig uit Calabrië, beter bekend als ‘de neus van de laars’ in Italië. Als de ijssalon in de winter gesloten is, verblijft hij daar. Nino geeft aan dat hij met veel plezier in de ijssalon werkt, maar na maandenlang zeven dagen per week werken heeft hij behoefte aan vakantie. “Ik ben de dagen aan het aftellen!”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat