Diergaarde Blijdorp staat drie dagen lang in het teken van biodiversiteit en soortbehoud

Gek op natuur en heb je nog geen plannen voor dit weekend? Dit Pinksterweekend staat Diergaarde Blijdorp volledig in het teken van het Natuurbehoudsfestival. Drie dagen lang draait alles om soortbehoud, natuurherstel en biodiversiteit. Er is voor ieder wat wils, zo kun je verschillende activiteiten uitvoeren door de gehele dierentuin.

Bezoekers kunnen zich laten inspireren door colleges, luisteren naar de verhalen van dierenverzorgers, of een kijkje nemen achter de schermen in de botanische kassen. Op het voorplein presenteren diverse (natuur)organisaties hun werk en in de Rivièrahal kunnen kinderen aan de slag met herbruikbare afvalmaterialen.
Het festival maakt deel uit van de bredere campagne ‘Ontdek de Onderwaterschatten’. Dagelijks vinden er in Blijdorp colleges plaats in het EAUditorium, zoals over samenwerken in het koraalrif en de bescherming van zeeschildpadden op zondag 19 mei. Op de Natuurbehoudsmarkt kunnen bezoekers kennismaken met diverse organisaties die zich inzetten voor natuurbehoud. Er zijn ook exclusieve rondleidingen achter de schermen in de botanische kassen. Reserveren is noodzakelijk en kan via de website van Diergaarde Blijdorp.
Meer informatie over het Natuurbehoudsfestival vindt je hier.