Nog steeds een bende op Mijnsherenlaan?

Weet je het nog? Een maand geleden gingen we langs bij Marya Cairo, aan de Mijnsherenlaan op Zuid.  Ze was boos, heel boos. Niet zo raar, want het achterpad bij haar berging was een enorme bende. En dan zeggen we het nog ontzettend netjes. Dit keer hebben we versterking meegenomen. Mannen die Marya en haar buren wellicht kunnen helpen;  Martijn Lek (VVE010) en Walter Schellenbach (gemeente Rotterdam). Zijn dit de helden zonder capes die de buurt nodig heeft?  

Marya betaalt de VVE €125 per maand en dat was zelfs €200, maar er wordt niets gedaan met haar klachten. Ze heeft haar eigen webshop, maar ze durft de spullen niet te stallen in haar berging. Alles staat nu in haar woonkamer. Zij is niet de enige die het spuugzat is. Haar buurvrouw Emine Okuman woont al vijftien jaar aan de Mijnsherenlaan, maar in al die jaren is er niks verbeterd aan het achterpad. Ze heeft het al meerdere malen aangehaald tijdens VVE vergaderingen, maar er wordt niets mee gedaan. Vaak gaat het geld besteed aan klussen die meer prioriteit hebben.

Martijn Lek (VVE) weet niet zeker hoe het verdeeld is, maar waarschijnlijk vallen de schuren onder de VVE en is het achterpad een mandelig terrein, wat inhoudt dat alle bewoners eigenaar zijn. Daar kan een beheerstructuur voor worden opgericht, maar die is niet verplicht zoals bij een VVE. De bewoners zullen dus zelf aan de slag moeten om het pad op te ruimen. Walter Schellenbach van de gemeente Rotterdam wil bemiddelen tussen alle VVE’s die in het blok zitten en een container plaatsen waar de bewoners de rotzooi van het de achterpad in gooien.


Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter