Noodsituatie in Suriname: Celien uit Delfshaven zamelt hoognodige spullen in

celien corona suriname

Met 84 doden deze maand en bijna 300 besmettingen per dag, leidt corona in Suriname tot een noodsituatie. Veel Surinaamse Nederlanders maken zich erg druk om de situatie in het land waar hun roots liggen. Grote acties in Rotterdam zijn er nog niet, maar er zijn wel een aantal Rotterdammers zelf bezig met het bieden van hulp op kleinschalig niveau. Zo zamelt Celien Anches uit Delfshaven allerlei spullen – van medicijnen en mondkapjes tot voedsel – in om Suriname te helpen.

Er heerst grote druk op de Surinaamse zorginstellingen, er is een gebrek aan medicijnen en ook de vraag naar voedingsmiddelen en babyartikelen is groot. Voor de ziekenhuizen geldt code zwart en voor het land code paars, de hoogste risiconiveaus.

Celien Anches uit Rotterdam-West zet zich al jaren in voor moeders en kwetsbare kinderen in Rotterdam. Haar roots liggen in Suriname en daarmee maakt ze zich er druk over de situatie in haar geboorteland. “Ik voel me machteloos en heb veel verdriet, het is een pijnlijke situatie”, vertelt Celien. “Ik bel elke dag met mijn familie in Suriname, het gaat niet goed met ze.”

Celien kan daarom goed extra hulp gebruiken, zegt ook haar dochter. Helpen? Dan kan je Celien een mail sturen.