Nooit vertoonde beelden van filmklassieker Apocalypse Now te zien bij KINO

Filmklassieker Apocalypse Now uit 1979 is deze maand exact 40 jaar geleden voor het eerst in première gegaan op het Cannes Film Festival. Om dit te vieren komen het Nederlands Fotomuseum en KINO Rotterdam met nooit eerder gepubliceerde setfoto’s in de vorm van een expositie. Op 22 juni kan je de expositie bezichtigen en de film bekijken bij KINO. Hierbij is Charles Gerretsen, de setfotograaf, aanwezig.

De fotograaf, die bij de roepnaam Chas gaat is Nederlands van afkomst, hierdoor beheert het Nederlandse Fotomuseum het hele archief. “Het feit dat het 40 jaar geleden geleden is dat Apocalypse Now in première ging, vinden wij de perfecte aanleiding om dit samen met KINO aan het Nederlandse en Internationale publiek te presenteren,” zegt de directeur van het Nederlandse Fotomuseum, Britt Donker.

In de jaren 70 werd deze fotograaf plots wereldbekend, zijn meest gepubliceerde en bekendste foto is in 1973 gemaakt van de Chileense generaal en dictator Pinochet. Gerretsen is op jonge leeftijd begonnen met reizen. Zo heeft hij gefotografeerd in Vietnam en is hij later verhuisd naar Hollywood. Tegenwoordig zeilt Chas over de hele wereld en bezit het Nederlandse Fotomuseum zijn archief.

KINO kreeg een uitnodiging om het archief van Gerretsen en de nog nooit eerder gepubliceerde beelden te kijken. Volgens de directeur van Kino, Jan de Vries, werden zij overdonderd door het rijke materiaal. De logische stap die volgde is een samenwerking tussen de twee organisaties. Uit meer dan 500 setfoto’s is een selectie gemaakt, deze wordt gepresenteerd in de foyer van KINO, de aftrap is op 22 juni. De documentaire is ook voor een korte tijd weer te zien, voor data en tijden van vertoning kan je kijken op de website van KINO.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat