North Sea Jazz Festival van start

Met North Sea Round Town heeft Rotterdam de afgelopen weken al flink in het teken gestaan van de jazzmuziek. Dit weekend vindt in Ahoy het North Sea Jazz Festival plaats, waar 1300 artiesten op zullen treden en ruim 70.000 jazzliefhebbers verwacht worden.

Veel aandacht is er voor de 44ste editie van het evenement, onder andere bij vervoerder RET. In de rijdende metro’s tussen station Rotterdam Centraal en station Zuidplein vindt van vrijdag 12 juli t/m zondag 14 juli tussen 14.30 en 19.00 een heuse jazz tour plaatst! Bandjes stappen in en uit op de tussengelegen metrostations en spelen jazzmuziek voor de reizigers.

Het festival duurt 3 dagen en artiesten zullen in Ahoy optreden op 15 verschillende podia. Met zoveel aanbod is het haast onmogelijk om bij ieder optreden aanwezig te zijn. Een tijdschema per dag is op de website van North Sea Jazz te vinden. Wij vroegen Rotterdammers voor welke artiest zij komen en wat het festival volgens hen onderscheid van andere evenementen. Bekijk het hieronder in de OPEN Vraag!

OPEN Rotterdam heeft de afgelopen weken ook verslag gedaan van North Sea Round Town. Benieuwd hoe het bekende festival al in de stad is gevierd? Kijk hier de reportages terug: