North Sea Round Town: jazz, dj’s en spoken word door de hele stad

Niet alleen in Ahoy komen jazzfanaten aan hun trekken tijdens het North Sea Jazz Festival. Vanaf 7 juli t/m 9 juli traden diverse muzikale grootheden op in Rotterdam, maar er was meer.

North Sea Round Town is het zijprogramma dat de jazztentakels van het festival over de hele stad doet uitslaan. Te beginnen in Rotterdam Centraal, via Zuidplein tot aan de rand van Rotterdam in Ommoord.

Jong talent van Rotterdamse bodem krijgen een podium op station Zuidplein. Vanaf hier is het maar een kleine stap naar de Ahoy. Spoken word en hiphop is hier het devies. YMP heeft net opgetreden en terwijl de adrenaline door zijn lijf giert, is hij al bezig met de volgende stap, wijzend naar Rotterdam Ahoy aan de overkant. “Het is een droom om daar volgend jaar te staan, we gaan daar vol voor en hebben al plannen met andere artieste gemaakt.”

Zelfs in de periferie van de stad, oftewel Ommoord, is jazz populair. Kinderboerderij de Blijde wei loopt vol voor latin gipsy jazz-trio Sabana. Zangeres Carla vind het hartstikke leuk om op een kinderboerderij te staan. “Je staat hier midden tussen de beesten en in de natuur. Af en toe de pauw die je hoort, dat maak je nergens mee.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat