Nu dicht door corona, kan permanente sluiting betekenen voor Rotterdamse ondernemers

Veel Rotterdamse winkels houden hun deuren, dan wel noodgedwongen of niet, gesloten tijdens de coronacrisis. Ondernemers die hun zaak toch openhouden met aangepaste regels, hebben hier verschillende motieven voor. 
Onderneemster Michele Groen uit Hoogvliet heeft een wellnesscentrum, waar sinds kort alleen nog gebruik gemaakt kan worden van de zonnebanken. Voor corona kon je hier ook terecht voor beautybehandelingen en het stylen van nagels, maar dat zit er voorlopig niet meer in. Met de mogelijkheid tot zonnen wil Michele haar klanten vooral nog een verzetje bieden, maar ook financieel is het hoognodig.

Voor een andere Rotterdamse ondernemer, Claudio Burdo, is de omzet van de komende weken niet van cruciaal belang. Hij wil de mensen vooral laten zien dat ze best nog veilig een ijsje kunnen komen halen in deze tijd. Zijn ijssalon Capri in Rotterdam centrum, zou de afgelopen dagen makkelijk 1000 ijsjes per dag hebben kunnen verkopen. Nu zijn dat er hooguit 50. “En dan hebben we een drukke dag”, legtClaudio uit. Maar, ook deze Italiaanse Rotterdammer hoopt dat de coronacrisis geen maanden gaat duren want dan raakt ook zijn kas leeg.

Het is dus nog maar de vraag welke zaken er na de coronacrisis weer terug open kunnen, of dat een groot deel van de Rotterdamse straten permanent stil blijven.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat