NULPUNT 0.3 op Witte de With geeft alternatief voor coronaproof nachtleven

NULPUNT Rotterdam geeft op vrijdag 2 oktober een coronaproof alternatief voor het nachtleven met Windowstream ‘Het Moederschip’. Van 18:00 uur tot 22:00 uur kan er op de stoep voor showroom MaMA live geluisterd en gekeken worden naar DJ’s en kunstenaars. Met optredens van Maask, Mo Jakob en Pildrin en beeldend werk van Susie Verstappen en Rosalie Wammes.

“Het is de eerste keer dat we dit concept gaan uitvoeren; door de hele corona situatie moesten we wel iets nieuws bedenken,” vertelt Lieve Fikkers van NULPUNT. Eerder hebben zij en Lotte Nebel met NULPUNT livestreams georganiseerd, maar dat was het net niet helemaal. Met dit nieuwe concept willen ze anticiperen op de nieuwe situatie: “Je merkt toch onder jonge Rotterdammers een bepaalde behoefte. Het gaat niet om je lam zuipen en feesten, maar juist om het delen van ervaringen, iets auditief tot je nemen en toegeven aan de drang om te bewegen.”

Met de Windowstream “Het Moederschip” hoopt NULPUNT die behoefte op een veilige manier te vervullen. Het evenement bij MaMA gaat geheel volgens de maatregelen. De stoep wordt afgezet, er mogen negen mensen voor het raam staan en er zijn ordehandhavers. “We zullen goed letten op de doorstroom, ook als dat betekent dat mensen niet zo lang kunnen blijven kijken en luisteren.” 

Lieve en Lotte begonnen NULPUNT vanuit het nachtleven. Hierbij staat de muziek centraal, maar wordt er gezocht naar innovatieve manieren om de muziek te ondersteunen, zoals met beeldende kunst. “We willen altijd zoeken welke grenzen van kunstdisciplines we kunnen overschrijven en hoe we verschillende groepen bij elkaar kunnen brengen.” 

Meer informatie over NULPUNT 0.3 Windowstream “Het Moederschip” vind je hier. Het evenement is tot stand gekomen met dank aan MaMA, Ik Ben Geweldig en #PopunieMusicSupport.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?

Volg ons dan ook op onze social media kanalen

Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat