Ode aan Middelland

In de TV-serie Ode aan Middelland staat de wijk Middelland centraal. De serie is gemaakt door Middellandman Nico Haasbroek, Marieke Wijnen, Jeroen Leemans (Graaf Florisstraat) en Maxime Heemskerk (Volmarijnstraat).Aflevering 8
In het slot van de serie Ode aan Middelland geeft Nico Haasbroek ruim baan aan stadmaker Frans Soeterbroek. Bij het blauwe huisje op het dak van een huis aan de Beatrijsstraat geeft hij als deskundige buitenstaander kritiek op het veranderingsproces dat in Middelland gaande is. De muzikale ode, Summerday, komt van Karim van Peet.

Aflevering 7
De voorlaatste aflevering van de TV-serie Ode aan Middelland staat in het teken van de Middellandvrouw. In Espresso Dates praat Nico Haasbroek met Alia Azzouzi, Bellita Carol en Shirin Musa. Een ondernemer, zangeres en activiste, wonend of werkend in Middelland.
Het muzikale element wordt vertolkt door Jorge Oliviera Lizardo.Aflevering 6

De wijk Middelland lijkt de laatste jaren een stuk veiliger te zijn geworden. Dat blijkt uit het interview met wijkagent Peter Oorebeek, die de roemruchte brigadier Hans Vos min of meer opvolgt. Het gesprek gaat over de gevolgen van de centralisatie bij de politie, over de veiligheid in Middelland in het algemeen en het eventuele gevaar van radicalisme onder jongeren in de wijk. Oorebeek is daar niet zo bang voor.

Rutger Kloeten (bewoner van de Mathenesserlaan) speelt twee mooie instrumentale stukken op zijn gitaar. De dichter Rien Vroegindeweij vergelijkt de Heemraadssingel van vroeger met nu.

Aflevering 5
Wat is Mooi, Mooier, Middelland? Op die vraag geven burgemeester Aboutaleb, stadmaker Els Desmet en gebiedsmanager Lot Mertens een antwoord in deel 5 van de TV-serie Ode aan Middelland. Halverwege de aflevering wordt het Middellandlied, geschreven door Keimpe de Jong, gezongen. Het programma sluit af met tips voor bewoners om nog gelukkiger te worden, het Happiness Manifest van de BBC.Aflevering
4
Deel 4 van de tv-serie Ode aan Middelland staat in het teken van vroeger en nu.  Gerard Meuldijk die jarenlang jazzcafé Dizzy runde, woont aan de ’s-Gravendijkwal en laat in café Hensepeter oude tijden herleven. Zita Duson zingt als ode aan haar buurt het door haar geschreven ‘Zomer op de Binnenweg’.

Aflevering 3
Deel 3 van de door Nico Haasbroek gepresenteerde tv-serie Ode aan Middelland geeft een antwoord op de vraag: ‘Hoe groen is Middelland?’ Groen-expert en architect Nienke Bouwhuis uit de Graaf Florisstraat belicht dit thema vanuit haar kantoor op de hoek van de Beatrijsstraat. De muzikale ode wordt vertolkt door Bellita Carol uit de Bellevoysstraat.

Aflevering 2
In deel 2 van de tv-serie Ode aan Middelland staat de Middellandstraat centraal. In kapsalon Ben vertelt projectleider Ron van Gelder over de plannen met de Middellandstraat en het plein. Gebiedsmanager Lot Mertens  heeft het over het ontstaan van het cocreatieproject Mooi, Mooier Middelland. De muzikale ode (Braziliaans) wordt gebracht door het trio Wim Millenaar.

Aflevering 1
In de eerste aflevering wordt het mini-buurtconcert vanuit theater Mooi Weer & Zo vertoond, waarin tien Middellanders een vocale of muzikale ode aan hun buurt brengen. U kunt genieten van optredens van:
• Zita Duson (Rochussenstraat) die het zelf geschreven Zomer op de Binnenweg zingt.
• Karim van Peet (Mathenesserlaan) zingt Love Birds.
• Bellita Carol (Bellevoysstraat) zingt, op de gitaar begeleid door haar vader, I got a dream.
• Jorge Lizardo Oliveira (geboren op de Henegouwerlaan) zingt Caminho Sao Domingo.
• Het trio Wim Millenaar (Mathenesserlaan) speelt Braziliaanse Choro-muziek.
• Rien Vroegindeweij (Schietbaanlaan) en Nico Haasbroek (Mathenesserlaan) dragen gedichten voor. Het concert wordt besloten met het gezamenlijk zingen en spelen van het door Keimpe de Jong geschreven Middellandlied.

Binnenkort bij Ode aan Middelland
20 mei: Groen in Middelland met Nienke Bouwhuis in en voor haar kantoor
aan de Graaf Floris- hoek Beatrijsstraat.
27 mei: Vroeger & nu met ex-Dizzy- man Gerard Meuldijk vanuit café
Hensepeter.
03 juni: Het project Mooi, Mooier Middelland. Lot Mertens en Els Desmet vanuit het Wijkpaleis.
10 juni: Veiligheid. Wijkagent Oorebeek vanuit de politiepost Duitenvoordestraat. Of en hoe de Ode aan middelland daarna vervolgd wordt is nu nog een verrassing. Het programma iis via de TV en online te zien en wordt vanaf 18.30 uur ieder uur herhaald.

Deel 3 van de door Nico Haasbroek gepresenteerde tv-serie Ode aan Middelland geeft een antwoord op de vraag: ‘Hoe groen is Middelland?’ Groen-expert en architect Nienke Bouwhuis uit de Graaf Florisstraat belicht dit thema vanuit haar kantoor op de hoek van de Beatrijsstraat. De muzikale ode wordt vertolkt door Bellita Carol uit de Bellevoysstraat.