Offshore Experience in Maritiem Museum trekt al meer dan 200.000 bezoekers

De Offshore Experience in het Maritiem Museum is een groot succes. De permanente expositie heeft sinds een jaar al 200.000 bezoekers getrokken. Conservator Martijn Mollema laat het succes achter de tentoonstelling zien.

“Het gaat over de zoektocht naar en het produceren van energie op zee. Daar komen hele grote schepen bij kijken en dat is allemaal super ingewikkeld. Dat leggen we hier uit”, vertelt Mollema. Bezoekers kunnen zelf allerlei spelletjes spelen. Zo laat Mollema het boorplatform zien waar van alles gebeurt. “Mensen kunnen zelf naar olie boren, een helikopter binnen halen en een quiz spelen. Ze kunnen eigenlijk heel veel ontdekken”, stelt de conservator.

De bezoekers weten het Maritiem Museum dan ook de vinden. Sinds een jaar heeft de expositie al 200.000 mensen getrokken. “De modellen zijn uitermate gedetailleerd gebouwd. De zee rondom heb je echt het idee dat je op een boortoren zit. Een beter imago kun je niet verzinnen, denk ik”, stelt een bezoeker. “Ik vind het wel heftig allemaal”, besluit een jongen die onder de indruk is door alle informatie .

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat