Oldtimerrijders protesteren opnieuw tegen milieuzone

Stichting Rotterdamse Klassiekers organiseert zondag 12 maart opnieuw een oldtimerrit om te protesteren tegen de milieuzone. Zij zijn het niet eens met de maatregel die wethouder Pex Langenberg vorig jaar heeft doorgezet, omdat zij van mening zijn dat de milieuzone niet zorgt voor een betere luchtkwaliteit.

Op de Facebookpagina voor het evenement is te lezen: “Wij zijn vóór schone lucht en vóór het koesteren van onze youngtimers en oldtimers. Maar we zijn tegen oneerlijke en symbolische milieuzones”. De rit is niet alleen een protest tegen de Rotterdamse milieuzone, maar tevens een protest tegen alle andere milieuzones in Nederland. De Stichting wil met deze rit gemeenten die een milieuzone overwegen er van overtuigen dat er vandere maatregelen bestaan om de lucht in Nederland schoner te krijgen.

Vorig jaar 12 maart werd er ook een protestrit gehouden, waar bijna 900 voertuigen aanwezig waren. Onze OPEN vlogger Kelly was daarbij aanwezig. Ook spraken wij eerder Paul Otto, voorzitter van ‘t Eendeëi, over de maatregel. Bekijk beide videoverslagen hieronder.

Meer info over het evenement vind je hier.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat