Omwonenden wakker door explosie in Rotterdam West

Een harde knal maandagochtend rond 02.30 uur in de Jagthuisstraat in Rotterdam-West. Een explosie blies een woning kapot – die afgelopen donderdag al onder vuur was genomen. Er raakte gelukkig niemand gewond.

Omwonenden zagen kort na de explosie een auto wegrijden. De politie vond even later in Amsterdam een wagen die aan de beschrijving voldeed. De twee inzittenden zijn aangehouden.

De schade aan de woning, al stond het pand leeg, is groot. Het pand was eerder al gesloten nadat het donderdag 14 mei rond 05.00 uur was beschoten. De bewoners van de omliggende portiekwoningen werden opgevangen in politiebusjes totdat zeker werd dat de situatie in hun woningen veilig was. De knal was straten verderop ook nog te horen.

Wij zaten een paar straten verderop ook rechtop in ons bed erna. En daarna nog een tijd wakker door alle sirenes van hulpdiensten en de rondcirkelende politieheli. Hopelijk zijn er geen slachtoffers gevallen, je zal er maar naast of boven wonen ook pfff
— Sylvia (@sillie007) May 18, 2020

wow .. dat was echt een keiharde knal #explosie #jagthuisstraat #rotterdam
— Michel Banabila (@Banabila) May 18, 2020

De politie meldt dat sinds vrijdag een groot opsporingsteam onderzoek doet naar de verschillende schietpartijen op de Frits Ruysstraat, Potgieterstraat, Van Galenstraat, Mathenesserdijk en Jagthuisstraat. Dit opsporingsteam buigt zich ook over de explosie van afgelopen nacht en onderzoekt of deze verband houdt met de schietpartijen.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat