Ondanks corona gaan cursussen van SKVR online gewoon door: “Topoplossing”

Het SKVR, Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam, biedt dezelfde cursussen aan zoals zij altijd al doen, alleen nu vanachter een scherm. Cursussen als muziekles, creatief schrijven of schilderen geven de docenten nu vanuit huis aan de mensen thuis. Het levert een leeg SKVR-kantoor en lege klaslokalen op.
“Normaal is ons kantoor vol en zijn de lokalen aan de Hennekijnstraat in gebruik. Nu is het gebouw helemaal leeg”, begint directeur Claudia Doesburg van het SKVR. “We hebben een groot deel van de cursussen online voorgezet. Dat was niet voor alle lessen mogelijk. Een aantal cursussen zullen later ingehaald worden of cursisten krijgen een voucher om in het volgende seizoen alsnog de cursus te gaan volgen”, legt zij uit.

Lianne Collignon is freelance-docent en geeft de basiscursus creatief schrijven. Normaal in een klaslokaal, maar nu vanuit huis. “Het is wennen omdat het normaliter in een klaslokaal wat informeler is en ook wel gezelliger eigenlijk. Hoewel dat nu ook wel begint te komen. Mensen maken grapjes, ook al zijn ze op afstand”, constateert zij.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter